Kirjaston toiminta

Seura huoltaa Jyväskylän Kaupunginkirjaston akvaarioita. Seuralaisemme voivat liittyä huoltorinkiin ja huoltorinkiläiset hoitavat yhdessä akvaarioita. Huoltorinkiläiset koostuvat vapaaehtoisista seuran jäsenistä sekä vähintään yhdestä hallituksen jäsenestä. Huoltorinkiläisille korvataan matkakulut Kaupunginkirjastolle paikallisliikenteen hintojen mukaisesti. Huoltorinkiläisille hankitaan seuran puolesta myös omat t-paidat seuran logolla!

Kirjaston%20akvaariot_edited.jpg

Jos haluat antaa panoksesi seuralle tässä tärkeässä toiminnassa, ota yhteyttä seuran hallituksen jäseniin esimerkiksi sähköpostitse.
Jyväskylän Kaupunginkirjaston siivouskomerosta löytyy myös Jyväskylän Akvaarioseuran akvaariokirjallisuus. Seuran jäsenet saavat lainata sieltä kirjoja sekä seuran akvaariolehtiä. Akvaariokirjallisuuden lainaukset kirjataan lainauskirjaan, joka löytyy kirjojen luota. Seuran kirjoja pääset lainaamaan näyttämällä kirjaston henkilökunnalle jäsenkorttiasi. Mikäli tiedät jonkin hyvän akvaariokirjan, kannattaa ehdottaa sen hankintaa seuralle!

Kirjaston%20akvaariot.jpg_edited.jpg

Seura myy myös itsetehtyä kasviravinnetta. Ravinnetta voit hakea pääkirjaston siivouskomerosta. Ravinne on kaksiosainen: sitä säilytetään kahdessa punaisessa kanisterissa ja sinun tulee ottaa molemmista kanistereista yhtä paljon eri pulloihin. Kasviravinteita ei saa laittaa samaan pulloon, sillä ne menettävät tehonsa säilytettynä yhdessä. Ohjeellinen käyttömäärä on 5 ml molempia ravinnesekoituksia 100 vesilitraa kohden. Merkkaathan otetun kasviravinteen määrän kaapissa olevaan vihkoon sekä maksat tuotteen viipymättä seuran tilille. Kasviravinteen hinta on 4€ litralta. Suosittelemme käyttämään puolen litran limsapulloja!

Kirjaston akvaariot.jpg.4.jpg

Pääkirjaston siivouskomerosta löytyy myös seuran sähkökäyttöinen lihamylly, joka on tarkoitettu pakasteruoan tekemiseen kaloille. Sähkökäyttöistä lihamyllyä saa lainata, muistathan lukea käyttöohjeet ennen käyttöä!

Kirjaston akvaariot.jpg.3.jpg